Real Estate - Agentie imobiliara cu oferte de top Contact rapid : 0723 198 868

Factori care va devalorizeaza locuinta

Dacă vă gândiți să vă vindeți locuința trebuie să știți că sunt mai mulți factori care influențează valoarea ei de piață. Unii dintre aceștia o devalorizează sau chiar sperie potențialii cumpărători, chiar dacă vorbim despre o proprietate interesantă. Luați în considerare următorii șapte astfel de factori prezentați de Investopedia.com înainte de a vă vinde locuința.

1. Amplasare, amplasare, amplasare

Toată lumea știe cât de importantă este amplasarea unei locuințe și cât de mult contează apropierea de magazine, servicii, școli, grădinițe, transport etc. Dar trebuie să știți că unii cumpărători nu vor să stea lângă un aeroport sau un drum național intens criculat din cauza zgomotului.

Un alt criteriu important este cel vizual. Stâlpii de telefonie mobilă sau liniile electrice de mare tensiune pot deranja ochiul potențialului cumpărător și pot avea chiar posibile efecte negative asupra sănătății. Spitalele din zona care sunt în curs de închidere pot fi un impediment pentru cei care sunt predispuși la boli și vor să fie aproape de un spital.

Un alt aspect important este valoarea grădinițelor, școlilor și liceelor din zonă. Dacă nu sunt prea bine văzute, locuințele din cartier vor fi ocolite de cei care au copii sau intenționează să aibă în perioada următoare și vor o educație potrivită pentru ei.

2. S-au deteriorat lucrările de renovare

Dacă locuința ta arată ca un coșmar do it yourself, acest lucru o va devaloriza. În general, lucrările de renovare măresc valoarea de piața a unei locuințe, dar dacă potențialul cumpărător simte că ele trebuie refăcute, sunt șanse mari ca el să îți facă o ofertă de preț mai mică decât te aștepți pentru că nu se poate muta acolo până nu investește în reamenajare.

3. Personalizarea aproape creativă

Un perete roz deschis într-o cameră albastră poate părea o idee bună pe moment, dar realitatea a demonstrat că este foarte puțin probabil ca potențialului cumpărător să-i placă la fel de mult. Asta chiar dacă lucrarea ține cont de tendințele momentului din revistele de specialitate.

O altă idee nefericită este reorganizarea spațiului astfel încât să nu fie funcțională pentru viitorul proprietar. De exemplu, transformarea garajului într-o sală de forță sau într-o anexă unde locuiesc bunicii, poate să fie un impediment pentru cel care vrea să aibă loc de parcare interior.

Același lucru se poate spune și despre alegerile de design exagerate pentru locuința respectivă, cum ar fi o bucătărie super utilată și dotată sau o baie îmbrăcată-n marmură într-o casă modestă. Foarte probabil, aceste investiții nu vor fi recuperate la vânzare sau chiar vor deranja anumiți potențiali cumpărători.

4. Prima impresie contează!

De aceea este foarte important aspectul exterior al casei. Este primul lucru pe care îl văd potențialii cumpărători, iar dacă exteriorul casei pare îmbătrânit sau chiar degradat, ei vor presupune că și interiorul este la fel. Cascadele, piscinele sau grădinile mari și aranjate pot speria anumiți oameni pentru că ele sunt asociate în mintea lor cu costuri ridicate de întreținere și cu bătăi de cap nedorite. Gardurile vechi și deteriorate pot micșora și ele valoarea de piață a casei, mai ales dacă ele arată ca și cum ar fi necesară înlocuirea lor. O curte curată și cu iarba tunsă va atrage atenția celor interesați asupra casei.

5. Animalele de companie au luat-o razna

Pe mulți oameni nu îi deranjează achiziționarea unei locuințe unde au trăit și animale de companie, dar nimeni nu vrea să își aducă aminte de acest lucru continuu. Covoarele, mobila sau pereții deteriorați de animale ori un miros specific puternic vor ține la distanță potențialii cumpărători, mai ales pe aceia alergici. Mai bine mutați în altă parte animalele de companie atunci când vreți să vindeți locuința. În plus, vă recomandăm să o curățați și să reparați eventualele stricăciuni vizibile pe care le-au făcut aceste animale în locuință.

6. Un cartier nu prea bun

Un cartier rău famat, care iese des în evidență pentru certuri, bătăi sau tâlhării ori unul unde locuințele arată neîngrijit pot alunga potențialii cumpărători. Chiar și casele vecinilor ornate în toate culorile sau construite în toate felurile pot face asta pentru că va fi perceput ca un cartier unde fiecare poate face orice vrea.

7. Reputație proastă

Crime cunoscute sau chiar legende urbane asociate cu locuința ta ori cu cartierul unde este ea amplasată pot scădea dramatic valoarea de piață a casei tale. Mulți oameni nu vor să locuiască într-o casă unde simt sau știu că s-a petrecut ceva îngrozitor. Chiar dacă nu poți controla aceste aspecte, ele afectează prețul de vânzare.

Sursa: fluximobiliar.ro

Inapoi